Noi in Spania
 

Bosch vrea să construiască o nouă fabrică în Simeria

zoom Bosch vrea să construiască o nouă fabrică în Simeria

7 septembrie 2017

Grupul german Bosch, cu afaceri de aproximativ 1,5 mld. lei (332 mil. euro) în România, are în plan o nouă investiție pe plan local, ce presupune construcția unei fabrici de mașini de spălat în Simeria, județul Hunedoara, o localitate aflată la numai trei kilometri de autostrada Sibiu-Arad, dar și un important nod feroviar al României.

Discuțiile dintre oficialii Bosch și municipalitatea din Simeria au fost demarate în urmă cu trei luni, în prezent gigantul german manifestându-și interesul de a investi într-o fabrică de electrocasnice, ce urmează să fie construită pe un teren cu o suprafață de 20 de hectare, situat într-o zonă apropiată de depoul feroviar din localitate, potrivit oficialilor Primăriei Simeria.

Investiția Bosch de la Simeria ar presupune crearea a 2.000-2.500 de locuri de muncă, conform aceleiași surse.

 În mai 2017, Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch și reprezentantul Grupului Bosch pe piața locală spunea că Bosch ia în calcul investiția într-o nouă unitate de producție în România, însă nu a dorit să precizeze din ce arie a companiei ar putea veni aceasta. „Decizia pentru o nouă unitate de producție pentru Bosch va fi luată în viitorul apropiat, până la finalul anului, cel mai probabil”, spunea atunci șeful Bosch. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: