Noi in Spania
 

O companie japoneză creează 300 de locuri de muncă la Ploiești

zoom O companie japoneză creează 300 de locuri de muncă la Ploiești

2 noiembrie 2017

Compania niponă Calsonic Kansei se extinde în România și investește 30 de milioane de euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploiești, unde va crea aproape 300 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat emis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

„Decizia finală a fost luată ca urmare a discuțiilor purtate de ministrul Ilan Laufer cu reprezentanții Calsonic Kansei, cu ocazia vizitei din luna septembrie în Japonia și a fost comunicată printr-o scrisoare oficială a directorului de operațiuni pentru România, Hiroyuki Horii”, se arată în comunicatul ministerului.

În perioada 16-22 septembrie, în cadrul vizitei în Asia, ministrul Ilan Laufer și Teiji Teramoto, Head of Global Business Mizuho Bank au semnat Memorandumul de Înțelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Mizuho Bank privind colaborarea pentru stimularea și susținerea prin intermediul Mizuho Bank a investițiilor bilaterale și promovarea extinderii economice a companiilor românești și japoneze. Astfel, Mizuho Bank va aduce noi investiții japoneze în România, susținând financiar, în același timp, o parte dintre acestea.

Calsonic Kansei este o companie din industria auto din Japonia, un furnizor pe plan mondial de componente auto. Compania are peste 50 de centre de producție în 14 țări. În Europa, Calsonic Kansei are uzine în Marea Britanie, Spania, Franța, Olanda și Polonia. În România, compania deține o uzină de componente auto la Ploiești. 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: