Noi in Spania
 

Proteste împotriva legilor justiției și a modificărilor la Codul fiscal

zoom Proteste împotriva legilor justiției și a modificărilor la Codul fiscal

4 decembrie 2017

O nouă serie de proteste au avut loc pe 26 noiembrie în mai multe orașe din țară, numărul participanților fiind, în cele mai multe cazuri, de câteva zeci sau sute. În unele orașe, numărul manifestanților a depășit 1.000 (Brașov, Craiova sau Iași), iar la Sibiu, conform unor surse, coloana care a mărșăluit prin oraș a ajuns să numere în jur de 7.000 de persoane.

Oamenii au protestat împotriva modificărilor la Codul fiscal și a legilor justiției și au cerut demisia guvernului și a președinților celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

La Sibiu, aproximativ 7.000 de protestatari au scandat „Codruța, ia-o pe Olguța!”, „Demisia!”, „Anticipate!”. 

În Timișoara circa 500 de manifestanți au protestat, pe ploaie, în Piața Libertății, scandând lozinci împotriva președintelui PSD, Liviu Dragnea, a guvernului și a coaliției.

În Cluj-Napoca aproximativ 300 de persoane au scandat, în piața centrală, mesaje antiguvernamentale și împotriva legilor justiției. Protestatarii au avut bannere pe care scria: „Noi suntem statul paralel – Dragnea nu ai viză în el!”, „Toți pentru justiție!”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!”.  

Aproximativ 300 de persoane au protestat în municipiul Ploiești împotriva modificării legilor justiției, au purtat steaguri tricolore, au scandat „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Hoții”. „Îmi iau țara înapoi!”, „Singurul lucru necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic. Au dorit să ne îngroape. Au uitat că noi suntem semințe. 27 de ani e deja prea mult! E timpul să ne luăm țara înapoi!”.

La Constanța, circa 300 de persoane, activiști civici care s-au mobilizat pe rețelele de socializare, dar și oameni care au răspuns la invitația unor confederații sindicale, au participat la o manifestație de protest organizată pe platoul Prefecturii sub sloganul „Constanța contează – Țara n-a votat hoția, voi nu sunteți România”.

La Zalău protestatarii au purtat portrete ale unor mari foști politicieni: Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Papiu Ilarian, Victor Deleu și au scandat mesaje împotriva PSD și a liderului.

Filosoful și publicistul Mihai Șora, care recent a împlinit 101 ani, a participat la protestul antiguvernamental desfășurat la Alba Iulia pe 26 noiembrie, transmițându-le celor care au ieșit în stradă în întreaga țară „să nu se lase până nu obțin victoria”.

Filosoful a opinat că guvernanții trebuie „să aibă urechi și să audă, să aibă ochi și să vadă și să tragă consecințele” din aceste evenimente.

 

„Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voința populației pe care o guvernează. Un guvern este un slujitor. Asta este, un slujitor, nu e un stăpân, e un grup de oameni de bunăvoință, sau așa ar trebui să fie, care să se pună în slujba intereselor generale, a intereselor poporului întreg”, a declarat Șora.

El a spus că este normal să protestezi. „Toate lucrurile care nu sunt convenabile trebuie să atragă protestul cetățenilor, nu? De aia suntem cetățeni, ca să ne intereseze soarta Cetății”, a susținut Mihai Șora.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: