Noi in Spania
 

Bitdefender a mutat din China în Satu Mare producția echipamentului Bitdefender Box

zoom Bitdefender a mutat din China în Satu Mare producția echipamentului Bitdefender Box

4 decembrie 2017

Bitdefender, compania românească de tehnologie cu cea mai puternică expansiune internațională, a transferat din China la o fabrică din Satu Mare producția celei de-a doua generații a Bitdefender BOX, un dispozitiv care odată integrat în rețeaua de comunicații dintr-o gospodărie oferă protecție împotriva aplicațiilor periculoase ce vizează dispozitivele conectate la internet, a declarat Florin Talpeş, CEO al producătorului de soluții de securitate IT în cadrul unei întâlniri cu media.

„Am visat la acest lucru, de ce să nu putem face în România acest lucru. Este și o ambiție personală să arătăm că putem face lucruri de top aici”, a spus Florin Talpeş.

El a insistat asupra faptului că echipamentul este integral proiectat de Bitdefender şi că nu este vorba de un kit de componente care sunt asamblate sub sigla firmei. „Bitdefender Box este un echipament proiectat în România, nu asamblăm un kit noname luat de pe piață. Acum doi ani, când am demarat producția primei variante Bitdefender Box, nu erau condiții în România pentru producție, dar între timp acestea s-au schimbat masiv. Costurile sunt puțin mai mari în România față de China, pentru că vorbim totuși de Uniunea Europeană”.

De ce a fost ales Satu Mare? „Producția la Satu Mare înseamnă să avem fabrica aproape, să putem interacționa încontinuu. La producția primei variante a Bitdefender Box o echipă de la Bitdefender trebuia să meargă în China, să stea câte o lună acolo. Când produci la o asemenea distanță dacă nu stai cu ochii pe fabrică îți iese altceva decât ai cerut. Noi vrem un product glossy, de calitate. Producând în România câștigăm și pentru că avem lucrurile sub control, putem face repede lucruri”.

Bitdefender BOX este produs de subsidiara din Satu Mare a multinaționalei germane ZES Zollner Electronic.

Echipamentul va fi lansat pe piața din România, dar nu tocmai din rațiuni de business. „Dacă România nu ar fi sediul central al Bitdefender ar fi puțin probabil să lansăm pe piața locală Bitdefender Box. România este o piață mică, nu este una de atacat pentru Box. Dar totuși Box va fi lansat în România în al doilea val, după America de Nord. Facem acest lucru pentru că România este sediul nostru central, pentru că avem aici echipele noastre de cercetare & dezvoltare și pentru că ne interesează felul în care este privit Bitdfender în România, cum este privit la Politehnică. Vrem să vină la noi cei mai talentați oameni”.

 

 

 

 

 

 

  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: