Noi in Spania
 

Acord de finanțare de 126 milioane euro pentru fermieri

zoom Acord de finanțare de 126 milioane euro pentru fermieri

20 decembrie 2017

Fondul European de Investiții (FEI) și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au semnat primul Acord de finanțare pentru a sprijini fermierii din România, prin intermediul unui instrument financiar, a anunțat MADR.

Acordul este prevăzut în Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și este finanțat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) și din resurse naționale.

Împreună cu resursele financiare alocate de către intermediarii financiari selectați, se așteaptă ca facilitatea să genereze cel puțin 126 milioane de euro în finanțări noi, acordate beneficiarilor eligibili.

FEI va implementa un nou produs de creditare cu partajarea riscului, care va reduce semnificativ ratele dobânzilor și va îmbunătăți cerințele de garantare a împrumuturilor acordate întreprinderilor active în sectorul agricol.

Acordul va susține investițiile și cheltuielile de capital ale fermelor mici și ale întreprinderilor active în domeniul agriculturii, precum și cofinanțarea granturilor din agricultură.

„Agricultura contribuie semnificativ la creșterea economică a României, iar acest mandat va îmbunătăți accesul la finanțare al fermierilor și al întreprinderilor din agricultură, având și o componentă de finanțare a fermelor mici. România se numără printre țările cu cea mai mare productivitate în acest domeniu. Prin parteneriatul încheiat cu Ministerul Agriculturii vom putea oferi mai multe oportunități fermierilor locali pentru extinderea producției și pentru creșterea competitivității în acest sector”, a declarat directorul executiv al FEI, Pier Luigi Gilibert.

„Semnarea acestui Acord reprezintă o soluție la dificultățile pe care le întâmpină fermierii în susținerea investițiilor atât de necesare dezvoltării agriculturii și a spațiului rural din România. Utilizarea fondurilor din PNDR pentru acordarea de credite, în condiții mai avantajoase, pentru fermieri contribuie atât la îmbunătățirea performanței din agricultură, cât și la integrarea într-o piață din ce în ce mai competitivă”, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: