Noi in Spania
 

Aeroportul Henri Coandă, locul cinci în topul european al traficului aerian de pasageri

zoom Aeroportul Henri Coandă, locul cinci în topul european al traficului aerian de pasageri

20 decembrie 2017

Aeroportul Internațional Henri Coandă București ocupă locul cinci în topul aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primele zece luni ale anului 2017, clasament realizat de Airports Council International – Europe, potrivit unui comunicat emis de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Astfel, la categoria aeroporturilor cu 10-25 de milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 16,7% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc.

„Aeroportul Internațional Henri Coandă București s-a înscris pe un trend de creștere consistentă, surclasând aeroporturi precum: Lisabona, Berlin, Bruxelles, Atena, Milano, Praga sau Budapesta. Pentru atingerea potențialului maxim de creștere, am impus ca priorități eficientizarea activității, reconfigurarea investițiilor și deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a aeroportului, cu o continuă preocupare pentru siguranță și securitate”, a precizat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

Conducerea CNAB a dispus în acest an o serie de măsuri care au redus timpul de așteptare al pasagerilor la controlul documentelor. Astfel, capacitatea de procesare a pasagerilor Aeroportului Henri Coandă la ghișeele de control a crescut cu aproape 50% pe ambele fluxuri, de intrare și de ieșire din țară, iar timpul de așteptare la controlul documentelor a scăzut de peste 10 ori (în prezent fiind de 2-5 minute).

De asemenea, pentru reducerea timpului de așteptare la controlul de securitate pe fluxul de plecări, a fost dispusă optimizarea controlului pasagerilor și bagajelor de mână, la Aeroportul Henri Coandă. Au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână și au fost amplasate stații de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: