Noi in Spania
 
alexandriongroup

Primăria comunei Petriș oferă spațiu gratuit firmelor care vor să creeze locuri de muncă

zoom Primăria comunei Petriș oferă spațiu gratuit firmelor care vor să creeze locuri de muncă

8 februarie 2018

Comuna Petriș, din județul Arad, condusă de cea mai tânără femeie primar din România, oferă spațiu construit sau teren gratuit firmelor interesate să realizeze o investiție care să creeze peste 50 de locuri de muncă pentru localnici.

Inițiativa aparține Primăriei comunei Petriș, care a anunțat, recent, că pe lângă oferirea unui spațiu sau teren gratuit, firmele vor avea acces și la o bază de date cu CV-urile a peste 70 de localnici care sunt în căutarea unui loc de muncă.

„Comuna Petriș pune la dispoziție, cu titlu gratuit, spațiu construit sau teren, pentru realizarea unei investiții care să creeze oportunitatea a peste 50 de locuri de muncă pentru localnici. Garantăm cooperare și sprijin din partea primăriei și a Consiliului Local Petriș, bază de date cu CV-urile a peste 70 de persoane disponibile pentru angajare”, scrie în anunțul postat de Primăria Petriș.

Potrivit reprezentanților Primăriei din comuna arădeană, firmele care vor dori să realizeze o investiție în zonă vor putea și să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea activității economice în mediul rural. De asemenea, un alt avantaj pentru companii este acela că Petriș se află la aproximativ 25 de kilometri de autostrada A1 Deva-Nădlac.

„Comuna Petriş dispune de o forță de muncă garantată de aproximativ 100 de persoane, majoritar femei. Această disponibilitate locală poate fi dublată de forța de muncă existentă în comunele învecinate, în perspectiva unei oferte concrete de locuri de muncă în zonă. Peste 60% dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au absolvit opt clase, iar un procent de aproximativ 35% au urmat cursurile unui liceu sau al unei scoli profesionale. Deși foarte puține persoane sunt calificate/atestate într-o meserie, domeniile în care se înregistrează anumite grade de experiență profesională sunt confecțiile, prelucrarea lemnului și comerț”, anunță Primăria Petriș.

Primarul comunei Petriș este Irina Onescu, de 32 de ani, cea mai tânără femeie primar din România, fostă realizatoare MTV. În anul 2016, Irina Onescu a fost aleasă primar al comunei Petriș, câștigând alegerile locale la limită, având doar trei voturi în plus față de principalul său contracandidat. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: