Noi in Spania
 
alexandriongroup

Fermierii pot accesa fonduri europene cu o valoare totală de 2,629 miliarde euro

zoom Fermierii pot accesa fonduri europene cu o valoare totală de 2,629 miliarde euro

8 martie 2018

De la 1 martie fermierii din România pot accesa fonduri europene pe baza deschiderii unor angajamente în cadrul măsurilor de agro-mediu și climă (Măsura 10), agricultură ecologică (Măsura 11) și pentru zonele cu constrângeri naturale (Măsura 13), cu o valoare totală de 2,629 miliarde euro.

Măsurile de mediu și climă aplicabile pe terenurile agricole și pe UVM beneficiază de alocări financiare în perioada 2014-2020.

Ministerul a adus o serie de modificări măsurilor de mediu și climă pentru a le crește atractivitatea. Au fost introduse trei noi pachete în cadrul Măsurii 10 - Agro-mediu și climă aplicabile pe terenuri agricole pentru conservarea speciilor acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) și dropia (Otis tarda), precum și pe terenuri arabile pentru protejarea speciilor de păsări comune.

De asemenea, a fost majorat nivelul plăților compensatorii acordate la nivel național pe pajiști permanente, fără angajament de agro-mediu și climă, cu 19 euro/ha/an pentru perioada de conversie și cu 18 euro/ha/an pentru perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică, față de anul 2017.

Totodată, a fost inclusă posibilitatea de a cumula pe aceeași suprafață plățile compensatorii acordate în cadrul pachetelor aplicabile pe pajiști permanente, atât prin Măsura 11 – agricultura ecologică, cât și prin Măsura 10 – agro-mediu și climă. Astfel, în funcție de combinația de pachete accesate, nivelul plăților cumulate poate fi cuprins între 119 și 449 euro/ha/an pentru perioada de conversie și între 153 și 483 euro/ha/an pentru perioada de menținere a practicilor de agricultură ecologică.

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: