Noi in Spania
 
alexandriongroup

Prețurile apartamentelor din Constanța au explodat

zoom Prețurile apartamentelor din Constanța au explodat

8 martie 2018

Constanța este următoarea destinație a dezvoltatorilor de locuințe din România după ce orașe precum Cluj-Napoca și Timișoara au trecut prin etape de expansiune din punct de vedere al pieței rezidențiale.

„Constanța, dincolo de potențialul ridicat turistic și investițional (locuințe achiziționate în scopul închirierii), reprezintă și un centru economic important, în special datorită activităților portuare”, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Bogdan Voica, CEO al companiei de consultanta imobiliară Coldwell Banker România.

Tendința pe care o subliniază consultanții vine după ce în ultimii ani atenția a fost pe Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, unde dezvoltarea pieței de birouri a atras și expansiunea celei de locuințe. Angajații care au venit în orașe pentru a lucra în cadrul companiilor mari cu sedii în clădiri de birouri moderne s-au orientat și către achiziția sau închirierea de locuințe, adică o zonă de exploatat pentru dezvoltatorii imobiliari.

Constanța se înscrie astfel în lista celor mai mari piețe rezidențiale regionale din ultimii doi ani, alături de orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu și Brașov. Dacă primele trei orașe s-au dezvoltat mai ales ca urmare a statutului de centre universitare, Constanța mizează pe potențialul turistic. Dar și în Constanța există un centru educațional important, Universitatea Ovidius.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: