Noi in Spania
 
alexandriongroup

Încă 9,5 de kilometri de autostradă s-au deschis traficului rutier

zoom Încă 9,5 de kilometri de autostradă s-au deschis traficului rutier

4 octombrie 2018

Încă 9,5 de kilometri din Autostrada Transilvania, pe sectorul Gilău-Nădășelu, județul Cluj, s-au deschis pe 26 septembrie circulației, după ce oficialii CNAIR au făcut recepția unui pod peste râul Someș, care face legătura cu sectorul Câmpia Turzii-Gilău.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a declarat, după recepția podului peste Someș din apropiere de comuna Gilău, că speră ca în primăvara anului viitor să fie anunțați câștigătorii lucrărilor pe tronsoanele rămase până la Suplacu de Barcău, în județul Bihor.

„Recepția podului peste Someș a fost efectuată, totul este în regulă, se semnează procesul verbal de recepție, după care se va deschide circulației porțiunea de autostradă Gilău-Nădășelu, considerată «autostrada muzeu», care se valorifică. Aceasta este în condiții foarte bune, fiind una dintre cele mai frumoase din România. Pe Autostrada Transilvania se merge mai departe pe Nădășelu-Mihăiești, unde documentația pentru licitația de proiectare și construcție va fi pusă pe SEAP în octombrie, de la Mihăiești la Suplacu de Barcău, în octombrie-noiembrie, iar de la Suplacu la Borș câștigătorii vor fi anunțați săptămâna viitoare. Sperăm ca în primăvară să avem câștigătorii de la Nădășelu până la Suplacu, pe cele două tronsoane, fiind o investiție de aproape un miliard de euro, foarte mare”, a spus Neaga.

Potrivit acestuia, vor fi inaugurați în noiembrie alți 13-14 kilometri din Autostrada Transilvania spre Târgu-Mureș.

Narcis Neaga a precizat, că, în principiu, în anul Centenar, vor fi dați în folosință 100 de kilometri de autostradă în România.

Lucrările la sectorul Gilău-Nădășelu, pe o lungime de 8,7 de kilometri, au început în anul aprilie 2014 și au fost finalizate în noiembrie 2017. Tronsonul nu a fost inaugurat anul trecut deoarece mai trebuia executat un pod peste râul Someș, lângă Gilău, cu o lungime de peste 750 de metri, care face legătura între lotul Câmpia-Turzii-Gilău și Gilău-Nădășelu.

Sectorul Gilău-Nădășelu din Autostrada Transilvania face legătura între tronsonul Gilău-Câmpia Turzii (52 de km) și sectorul Nădășelu-Mihăiești (16,8 km), unde lucrările au început în noiembrie 2016, dar contractul a fost reziliat, stadiul execuției fiind zero.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: