Noi in Spania
 
alexandriongroup

Șoseaua care unește Hunedoara și Călan va fi modernizată cu fonduri europene

zoom Șoseaua care unește Hunedoara și Călan va fi modernizată cu fonduri europene

4 octombrie 2018

Șoseaua care face legătura între orașele Hunedoara și Călan, în lungime de 9,1 kilometri, va fi modernizată în baza unui contract de finanțare cu fonduri europene în valoare totală de 36,4 milioane lei, investiția fiind apreciată pe 2 octombrie de autoritățile județene și locale pentru că deschide o nouă variantă de acces rapid spre autostrada A1 Deva-Sibiu.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat marți, la sediul Primăriei Hunedoara, termenul de execuție fiind stabilit pentru maximum 23 de luni, la care se adaugă o perioadă de trei luni necesară pentru proiectarea investiției.

„Este un proiect foarte important pentru municipiul Hunedoara, pentru că avem o altă perspectivă asupra accesului la autostradă. Dacă până acum dispuneam doar de drumul județean Hunedoara-Sântuhalm-Simeria, de acum vom putea discuta despre o altă variantă. Sper să se accelereze ritmul lucrărilor și termenele despre care se vorbește să fie, de ce nu, înjumătățite. Investiția este importantă atât pentru locuitorii municipiului Hunedoara, cât și pentru turiștii care intră în oraș dinspre Valea Jiului sau cei care vor veni de pe autostradă, de la Simeria Veche”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Modernizarea drumului județean a fost apreciată și de autoritățile din orașul Călan, în condițiile în care asistența medicală spitalicească pentru locuitorii din zonă este asigurată de spitalul din municipiul Hunedoara.

Contractul de proiectare și execuție a obiectivului de investiții „Modernizare DJ 687 Sântuhalm-Hunedoara-Călan” are o valoare de 36,4 milioane lei, din care Uniunea Europeană asigură o finanțare nerambursabilă de 28,22 milioane lei, Consiliul Județean Hunedoara suportă o cotă de cofinanțare de 2% din valoarea totală a proiectului, adică 664.000 lei, la care se adaugă o susținere din fonduri guvernamentale în valoare de 4,31 milioane lei.

De asemenea, din bugetul CJ Hunedoara va fi susținută și o finanțare în valoare de 3,13 milioane lei necesară pentru construirea unui pod peste o cale ferată, lucrare necesară, dar care nu era eligibilă în proiectul inițial.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: