Noi in Spania
 
alexandriongroup

Consiliul IMM-urilor finanțează înființarea a 75 de firme în regiunea Nord-Est

zoom Consiliul IMM-urilor finanțează înființarea a 75 de firme în regiunea Nord-Est

1 noiembrie 2018

Consiliul IMM-urilor din România în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Consiliul Județean Neamț finanțează cu ajutorul proiectului Startup Activator înființarea a 75 de firme în regiunea Nord-Est, prin care se vor crea cel puțin 150 de locuri de muncă.

Potrivit unui comunicat al Consiliului național pentru Întreprinderi Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), acest proiect are ca scop principal încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unui program integrat de formare, mentorat și finanțare pentru viitori întreprinzători în regiunea Nord- Est.

„În cursa pentru obținerea finanțării din cadrul proiectului Startup Activator s-au înscris peste 500 de persoane care au efectuat cursuri de formare antreprenorială, 219 dintre acestea depunând planurile de afaceri în cadrul concursului. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor beneficia de o finanțare nerambursabilă de maximum 160.000 de lei”, se arată în comunicat.

Cele mai multe planuri de afaceri depuse au provenit din județul Neamț (90) și Iași (80), urmate de Bacău (22 de planuri de afaceri depuse), Botoșani (18 planuri de afaceri depuse), Suceava (12) și Vaslui (5 planuri de afaceri depuse).

Potrivit analizei celor 219 planuri de afaceri depuse, cele mai multe afaceri vor fi înființate în industria prelucrătoare – 21%; activități profesionale, științifice și tehnice –  14%; activități culturale și recreative – 11%; IT – 10%, hoteluri și restaurante – 8%.

În ceea ce privește repartiția pe gen, 58% din companii vor fi înființate de bărbați și 42%, de femei.

„Proiectul Startup Activator a venit în sprijinul persoanelor care au vrut să beneficieze de cursuri de formare antreprenorială și să își pună în practică ideea de business. Cele 75 de firme nou înființate vor crea cel puțin 150 de noi locuri de muncă și vor fi sprijinite permanent prin intermediul unui program integrat de asistență și mentorat. Regiunea Nord-Est a demonstrat că, pe lângă vastul tezaur natural și cultural de care dispune, este caracterizată și de un spirit antreprenorial dezvoltat, orientat pe crearea de valoare adăugată care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a regiunii. Numărul mare de deponenți reprezintă un vot de încredere pe care persoanele din regiune l-au acordat proiectului și vreau să le asigur că întreg parteneriatul va continua să susțină prin acțiuni concrete dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din Regiunea Nord-Est”, a spus Oana Bâra, manager de proiect.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: