Noi in Spania
 
alexandriongroup

Aeroportul din Cluj, extins cu încă două porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale

zoom Aeroportul din Cluj, extins cu încă două porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale

20 decembrie 2018

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a inaugurat, pe 18 decembrie, două porţi noi de îmbarcare zboruri internaţionale, care duc la creşterea capacităţii de procesare a terminalului plecări cu 900.000 de pasageri pe an.

Directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că noul spaţiu va deservi şi zborurile spre zona Schengen, după aderarea României.

„Am inaugurat noua zonă de aşteptare care înseamnă o extindere cu două noi porţi de îmbarcare zboruri internaţionale la aeroport. Acestea duc la creşterea capacităţii totale de procesare a pasagerilor pe fluxul de plecări internaţionale cu 75%, adică 900.000 de pasageri pe an. Suprafaţa totală modernizată depăşeşte 1.000 de metri pătraţi, ceea ce înseamnă dublarea suprafeţei de îmbarcare zboruri internaţionale. Dacă România va intra în Schengen, noi suntem pregătiţi, îndeplinim toate condiţiile, toate zborurile Schengen vor fi operate din acest spaţiu. Investiţia se ridică la 3 milioane de euro, din fondurile proprii ale aeroportului”, a spus Ciceo.

Noile porţi sunt situate la etajul I al Terminalului Plecări Internaţionale din cadrul aeroportului clujean, iar zona de aşteptare dispune şi de un spaţiu pentru fumat.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj are, în total, şase porţi de îmbarcare la Plecări Internaţionale, şi va avea, în acest an, aproape 3 milioane de pasageri.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: