Noi in Spania
 
alexandriongroup

Cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere din Europa

zoom Cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere din Europa

20 decembrie 2018

Sediul Comisiei Europene în România a găzduit, pe 12 decembrie, o conferinţă organizată de către Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române alături de reprezentanţi ai Consiliului European pentru Siguranţa Transporturilor, tema fiind prevenirea şi combaterea şofatului în stare de ebrietate.

România este pe primul loc în Europa la numărul de decese din accidentele rutiere, având o medie de 98 de decese la un milion de locuitori, media europeană fiind de 49 de decese la milionul de locuitori, a anunţat Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor.

„Avem ţintă la nivel european reducerea la jumătate a morţilor pe şosele între anii 2011-2020. Ultimii patru ani au fost destul de duri. Am văzut o stagnare, reduceri mici, ba chiar au crescut în ansamblu în Europa. Suntem departe de a ne apropia de ţintă, probabil că nu o atingem în 2020 şi este inacceptabil să moară lume pe drumurile europene. Este ca şi cum două avioane s-ar prăbuşi la două săptămâni pe şoselele din Europa, cam aceasta este analogia. Este şocant. De ce ceea ce este inacceptabil pentru aviaţie este acceptat în traficul rutier?”, a precizat Antonio Avenoso, reprezentantul Consiliului European pentru Siguranţa Transportatorilor.

În anul 2017, în Europa, conform datelor prezentate de către reprezentantul consiliului european, 25.250 de persoane au murit în urma accidentelor de circulaţie şi 135.000 de persoane au fost rănite grav.

Conform datelor statistice, numărul cel mai mic de persoane decedate, rezultate în urma evenimentelor rutiere, se înregistrează în nordul continentului în timp ce valorile ridicate sunt semnalate în partea de est a Europei.

„Dacă vorbim despre mortalitatea la un milion de locuitori, mai puţin de 28 de morţi pe an sunt în Scandinavia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este campion în siguranţa rutieră şi cu cât mergem spre est creşte numărul de morţi, România fiind cu roşu”, a mai spus Antonio Avenoso.

Costin Tătuc, consultant de siguranţă rutieră, a explicat că şoferii sunt mai puţin atenţi la ceea ce trebuie să facă, iar interesul lor este focusat către cu totul alte direcţii. Din aceste motive, apar accidentele rutiere grave sau cu decese.

„Interesul în trafic este de a ajunge cât mai repede la destinaţie. Educaţia ar trebui să înceapă în familie, cea rutieră. Exemplul parental este cel corespunzător? Părinţii traversează prin locuri nepermise, dar spun copiilor că trebuie să treacă pe la trecerea de pietoni. Educaţia trebuie să se realizeze în şcoală. În anii 1970 erau manuale de educaţie rutieră, material didactic, în prezent lucrurile nu mai stau aşa. A devenit materie opţională şi se mai face unde sunt cadre didactice inimoase. Şcoala de şoferi s-a deplasat către o activitate pur comercială şi mai puţin pur didactică”, a declarat Costin Tătuc, consultant de siguranţă rutieră.

Printre problemele comportamentale care conduc la producerea de evenimente rutiere, pe lângă cele ce ţin de agresivitatea în trafic, oboseala, suprasolicitarea, mai nou a apărut cea legată de multi-tasking.

„Mai este problema multi-tasking, tendinţa de a face şi altceva în paralel cu conducerea autoturismului. Adică telefonul mobil nu pentru comunicaţie, pentru live, selfie, mail-uri, lucruri extrem de periculoase. Am realizat un profil al participanţilor la trafic în România. Are carenţe în domeniul educaţiei rutiere, îşi supraevaluează capacităţile proprii. În rândul tinerilor faptul că au obţinut permisul din prima examinare îi determină să spună că sunt foarte buni. Avem subevaluarea potenţialului de risc. Nu se poate întâmpla cu mine aşa ceva, eu sunt foarte bun. Ceva şi mai dăunător este credinţa că a greşi cu măsură nu-i periculos. Sunt drumuri naţionale cum este DN1 Ploieşti-Bucureşti, limită 70 de km/h. Circulăm cu 79 pentru că legea sancţionează depăşirea cu peste 10 km pe oră”, a mai explicat consultantul rutier.

Costin Tătuc a mai spus că majoritatea accidentelor de circulaţie se produce din pricina comportamentului şoferilor la volan şi mai puţin a infrastructurii rutiere, chiar dacă aceasta este deosebit de importantă în ecuaţia siguranţei rutiere: „Peste 95% din accidentele rutiere se produc din cauza comportamentului uman. Poţi avea drumuri foarte bune, dar să nu ştii să le utilizezi. Am constatat că un autoturism cu un număr din N-V se oprise pe banda de urgenţă a A2 şi serveau masa acolo pe un scăunel. A zis ca nu-i bai. România este una dintre puţinele ţări care are pietoni pe autostradă. Sunt oameni care fac găuri în gardurile de protecţie pentru a traversa autostrăzile. A da vina numai pe infrastructură nu este corect, dar ea ajută enorm. Este o realitate recentă, într-o localitate din Prahova s-au realizat trotuare, copiii le folosesc, bătrânii merg pe carosabil”.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: