Noi in Spania
 
alexandriongroup

Primul km de autostradă din Moldova, inaugurat simbolic

zoom Primul km de autostradă din Moldova, inaugurat simbolic

21 martie 2019

Protestul iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul naţional, iar pe 15 martie zeci de mii de oameni au oprit lucrul, la ora 15, pentru 15 minute. În acelaşi timp, suceveanul Ştefan Mandachi a inaugurat simbolic primul metru de autostradă construit de el în Moldova, într-un fel inedit de a protesta faţă de lipsa şoselelor rapide.

Ştefan Mandachi a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava, că nu se va linişti până nu va vedea autostradă la Suceava. El a catalogat protestul de vineri „un pas simbolic”, spunând că vrea paşi reali.„A fost un mare succes. (...) Am generat o solidaritate naţională enormă între români”, a afirmat omul de afaceri.

Ştefan Mandachi a anunţat, în 4 martie, că a finalizat lucrările la primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi în 15 martie îl inaugurează, lansând şi o provocare: „În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitatea!”, spunea Mandachi.

Vinerea trecută, la Suceava, primării, societăţi comerciale, sindicate şi sute de persoane fizice au participat la inaugurarea metrului de autostradă construit de omul de afaceri şi au protestat împotriva stării infrastructurii rutiere din țara noastră, mai ales din Moldova.

În Iași, Strada Palatului, aflată în faţa Palatului Culturii şi a Prefecturii, a fost blocată de mii de oameni, care s-au alăturat protestului pentru autostrăzi #şîeu. Primarul Mihai Chirica s-a aflat printre protestatari.

Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat protestului: „În legătură cu protestul de azi (vineri - n.r.), de la ora 15.00, unul pentru autostrăzi, vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei. Șî eu”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, la Cotroceni.

Provocarea lui Ştefan Mandachi s-a propagat la nivel naţional, multe firme s-au alăturat manifestului „România vrea autostrăzi” şi au oprit lucrul pentru 15 minute.

Peste 100 de studenţi s-au alăturat, vineri, iniţiativei #şîeu şi au protestat în Piaţa Universităţii. Tinerii au spus că au răspuns protestului iniţiat de omul de afaceri din Suceava pentru că vor autostrăzi în România, dar şi pentru că vor o schimbare în ţara noastră.

Vrem să tragem un semnal de alarmă! Nu mai acceptăm şi nu mai vrem să funcţionăm pe principiul «merge şi aşa», trăim în secolul vitezei! Şi nu vorbim doar despre viteza de pe şosele, vorbim de tehnologia şi ştiinţa care avansează în fiecare secundă! Avem nevoie de educaţie de calitate, de autostrăzi, de spitale performante, avem nevoie de un cadru sustenabil în care generaţia noastră să construiască!”, se arată în anunţul de pe Facebook al evenimentului.

În ziua protestului „15 minute”  PSD a anunţat, pe Facebook, demararea proiectului Autostrada Moldovei, iar ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a participat la începerea lucrărilor, la ora 12.30.  

„Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanţare asigurată. Ministrul transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12.30 la începerea lucrărilor pe şantier”, au scris social-democraţii pe pagina de Facebook a PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Galaţi, că protestul este justificat şi a recunoscut că statul nu a construit destule şosele moderne.

„Sunt de părere că ritmul de construcţie a autostrăzilor în România a fost unul inacceptabil de lent şi aici este o responsabilitate partajată a tuturor partidelor care s-au derulat la putere în România, în ultimii 20 de ani sau în ultimii 30 de ani, cum vreţi. Miniştrii nu şi-au stabilit priorităţile în mod corect, nu au avut în subordine structuri care să fie capabile să pună în operă aceste proiecte (..). Este un punct critic pe care trebuie să-l recunosc şi care este cauzat de incapacitatea succesivă a celor care au condus Ministerul Transporturilor”, a declarat Tăriceanu.

Şeful Senatului a vorbit şi despre proiectele de infrastructură aflate în derulare. „Sigur că în momentul de faţă sunt anumite proiecte care au avansat sensibil, respectiv: coridorul patru plan european, pe porţiunea Sibiu până la graniţă este aproape gata, însă rămâne un tronson mare între Piteşti şi Sibiu care nu este realizat. Deci pornind de la Constanţa-Bucureşti-Piteşti-Sibiu nu este realizat. În Transilvania există tronsoane, kilometri semnificativi care sunt realizaţi şi pe Moldova nu avem nimic cu care în momentul de faţă să putem echilibra această hartă. Ceea ce vă pot spune este un motiv de satisfacție, dar sigur, minor pentru mine, că anul acesta în bugetul pe 2019 sunt prevăzute sumele necesare pentru realizarea proiectelor importante de infrastructură rutieră şi feroviară pe Moldova...”.

Directorul fabricii Ford Craiova, Iar Pearson, a declarat, pe 18 martie, la Forumul Auto 2019, că s-au investit 1,3 miliarde de euro la Craiova, în ultimii 11 ani, dar dezavantajul major continuă să fie reprezentat de lipsa infrastructurii de transport.

Acesta a afirmat că în timpul recentei vizite a premierului Viorica Dăncilă şi a miniştrilor din Guvern, echipa sa a prezentat planul actual de afaceri şi viitoarele dezvoltări, inclusiv investiţia suplimentară de 200 de milioane de euro anunţată anul trecut pentru fabricarea unui al doilea vehicul aici, Craiova.

„Am discutat despre infrastructură, care continuă să fie un dezavantaj major pentru noi. În discuţiile noastre anterioare cu Guvernul României am primit angajamente clare privind finalizarea tronsoanelor 1 şi 2 ale drumului expres Craiova-Piteşti incluzând cele două şosele de centură ale oraşelor Slatina şi Balş, precum şi calendarul de lucru pentru tronsoanele 3 şi 4. Am subliniat încă o dată Guvernului faptul că este foarte important ca dumnealor să îşi îndeplinească aceste angajamente. În plus faţă de acest drum expres am solicitat şi un calendar de lucru clar pentru autostrada Piteşti-Sibiu şi reabilitarea legăturilor feroviare Timişoara-Craiova şi Craiova-Calafat”, a mai spus şeful Ford.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: