Noi in Spania
 
alexandriongroup

Autoliv a construit o fabrică la Rovinari luând angajaţi disponibilizaţi de la CE Oltenia

zoom Autoliv a construit o fabrică la Rovinari luând angajaţi disponibilizaţi de la CE Oltenia

7 noiembrie 2019

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv, a finalizat luna trecută o investiţie de la zero de 20 milioane de euro într-o fabrică la Rovinari, judeţul Gorj, unde va produce închizători pentru centurile de siguranţă auto.

„În luna ianuarie a acestui an au fost demarate lucrările de construcţie la fabrica Autoliv de la Rovinari, iar luna trecută a fost inaugurată locaţia, dezvoltată pe un teren de peste 5 hectare. Am reuşit să atragem această investiţie în Rovinari bazându-ne pe forţa de muncă existentă în zonă, odată cu disponibilizările masive făcute de Complexul Energetic Oltenia”, a declarat pentru Ziarul Financiar Robert Dorin Filip (33 de ani), primarul oraşului Rovinari, cu o populaţie de aproximativ 13.500 de locuitori.

Până în prezent, în cadrul fabricii de închizători pentru centurile de siguranţă auto de la Rovinari au fost angajaţi aproxima­tiv 400 de oameni, urmând ca numărul acestora să crească la 1.250 de persoane până la finalul anului viitor.

Autoliv mai deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, judeţul Bacău, şi are afaceri de 4 mld. lei şi 10.000 de angajaţi. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: