Noi in Spania http://www.noiinspania.com http://www.noiinspania.com/rss/ ro Sat, 15 Dec 2018 00:39:08 +0200 http://www.noiinspania.com/00033099-Suntem-a%C8%99tepta%C8%9Bi-la-T%C3%A2rgul-Interna%C5%A3ional-de-Culturi-La-Navide%C3%B1a.html Suntem așteptați la Târgul Internaţional de Culturi La Navideña Suntem așteptați la standul României (căsuţa nr. 56) la Târgul Internaţional de Culturi La Navideña, unde ne vor întâmpina artizani veniţi din ţară graţie ProdusDeCluj! Târgul este organizat de Primăria Madrid în centrul Matadero (Paseo de la Chopera, 14) în perioada 14-23 decembrie. Matadero Madrid găzduiește a patra ediție a Târgului Internaţional de Culturi La Navideña, inițiativă ce arată diferitele forme de a sărbători Crăciunul în lume. http://www.noiinspania.com/00033099-Suntem-a%C8%99tepta%C8%9Bi-la-T%C3%A2rgul-Interna%C5%A3ional-de-Culturi-La-Navide%C3%B1a.html // Suntem așteptați la standul României (căsuţa nr. 56) la Târgul Internaţional de Culturi La Navideña, unde ne vor întâmpina artizani veniţi din ţară graţie ProdusDeCluj!

Târgul este organizat de Primăria Madrid în centrul Matadero (Paseo de la Chopera, 14) în perioada 14-23 decembrie.

Matadero Madrid găzduiește a patra ediție a Târgului Internaţional de Culturi La Navideña, inițiativă ce arată diferitele forme de a sărbători Crăciunul în lume.   

Jocul și jucăriile sunt elementele protagoniste și anul acesta. O temă ce răspunde dorinței, așa cum a semnalat primarul Manuela Carmena, de „a cuceri și captiva copiii din Madrid și din afara Madridului care ne vizitează”.  

Târgul, organizat cu colaborarea ambasadelor a 56 de țări și a mai multor instituții internaționale, oferă peste 300 de activități gratuite, pentru toate vârstele și gusturile. Între altele, ne putem bucura de produse de artizanat, concerte clasice de Crăciun, dansuri, jocuri, ateliere, parade de modă, sesiuni de film etc. La acest deja bine cunoscut târg de Crăciun sunt peste 70 de posturi cu produse din toată lumea, unde putem degusta, cumpăra și descoperi tradiții din alte țări.    

România și Republica Moldova își prezintă și ele folclorul și gastronomia la Târgul Internaţional de Culturi La Navideña.

Standul României la Târg a fost prezentat primarului Madridului, Manuela Carmena, de ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău. Astfel, artizanii din Asociaţia ProdusDeCluj aflaţi în standul ţării noastre au arătat conducerii Primăriei Madridului costume populare româneşti şi produse tradiţionale din lemn, pe care le puteţi admira şi chiar cumpăra și dumneavoastră.

Sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 11, pe scena din piața Matadero, grupul folcloric  Moldovioara va prezenta dansuri, cântece populare și colinde.

Duminică, 16 decembrie, de la ora 13, cei care nu știu să gătească supă moldovenească vor avea ocazia să învețe să prepare zeamă și apoi să o deguste.     

Marți, 18 decembrie, de la ora 18, grupul folcloric Someșul ne va încânta pe scena din piața Matadero cu dansuri de acasă.    

Orarul târgului este: de luni până vineri, de la ora 16 la 20.30, iar sâmbăta și duminica, de la 11 la 20.30.

Accesul la ateliere și cuentacuentos se face pe baza înscrierii prin intermediul paginii web navidad.madrid.es. La restul activităților intrarea este liberă.       

Vă reamintim cum puteți ajunge cu mijloace de transport în comun la Matadero Madrid: cu metroul, stația Legazpi (L3, L6); cu autobuzul, numărul 6, 8, 18, 19, 45, 78 sau 148; cu trenul, stația Delicias.

// ]]>
Fri, 14 Dec 2018 00:00:00 +0200