Noi in Spania
 

Candidează la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni!

zoom Candidează la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni!

21 noiembrie 2019

Ai între 16 și 30 de ani și lucrezi la un proiect de dimensiune europeană? Candidează la Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni și ai șansa de a câștiga fonduri pentru acesta!

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni, organizat de către Parlamentul European și Fundația Internațională pentru Premiul Internațional Charlemagne din Aachen, este acordat în fiecare an proiectelor europene realizate de tineri care au o puternică dimensiune UE. Pentru ediția din 2020 a premiului te poți înregistra până pe 31 ianuarie anul viitor.

Proiectele pot fi prezentate individual sau, de preferință, în grupuri. Acestea ar trebui să promoveze înțelegerea europeană și internațională, să favorizeze dezvoltarea unui sentiment comun al identității și al integrării europene, să asigure modele pentru tinerii care trăiesc în Europa și să ofere exemple concrete de cetățeni europeni care trăiesc împreună în cadrul unei comunități.

Ce tipuri de proiecte se pot prezenta? Câștigătorii anteriori au fost premiați pentru proiecte cum ar fi programe de schimburi în rândul tinerilor, evenimente sportive, artistice sau culturale, sau proiecte on-line cu o dimensiune europeană.  

Ce se întâmplă dacă veți câștiga? Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 7.500 €, premiul doi – de 5.000 €, iar premiul trei – de 2.500 €.  

Un reprezentant pentru fiecare dintre cele 28 de proiecte câștigătoare la nivel național este invitat câteva zile la Aachen (Germania) pentru a participa la o serie de evenimente, inclusiv la ceremonia de decernare a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni, care are loc întotdeauna cu două zile înainte de Înălțare, ziua în care este decernat prestigiosul Premiu Internațional Charlemagne din Aachen. 

Dacă ai întrebări poți scrie un e-mail la ECYP2020@EP.europa.eu

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: