Noi in Spania
 
alexandriongroup

Mundialito de Integración: ROMÂNIA-ARGENTINA 1-1 (5-4 p)

zoom Mundialito de Integración: ROMÂNIA-ARGENTINA 1-1 (5-4 p)

5 august 2020

Stadionul se pregătește de război, în bunul sens al cuvântului. Argentina este favorită, România (echipa națională) a pierdut de puține ori în fața unei echipe sud-americane. Prin competițiile pe care România le-a jucat oficial prin Madrid, noi am dus tradiția mai departe, ne-a transmis Radu Cerceja. Sperăm să fie așa. La poarta stadionului, organizatorii lasă să intre doar familiile jucătorilor. Virusul, principalul responsabil de ce se întâmplă acum în societate, rămâne și el la poartă. Ar dori să vadă meciul, știe că are ce să vadă! Argentina semnează autografe, după care iese la încălzire. Este plină de foste vedete din fotbal. Sperie, la prima vedere! Valencia, Rubin Kazan, Rayo Vallecano, Besiktas, Basilea etc. Plus câteva nume din fotbalul sud-american, unde fotbalul se trăiește, nu se joacă. România are și ea mulți jucători din anii ”90-2000, când încă inspiram teamă în fotbal! România pregătește meciul cu multă concentrare. Autografe se vor semna după meci, după ce vom câștiga, spuneau cei din stafful tehnic. Un reporter chilian se apropie de noi și întreabă șoptit:

„Cine sunteți voi?” Cineva răspunde: „Pandurii Tg. Jiu, Poli Iași, Poli Timișoara, Botoșani, Unirea Slobozia, Heniu Prundu Bârgăului, C.S Alexandria. Știți cine sunt?” „Nu...” „Vă place istoria?” „Da, foarte mult...” „Imperiul Roman? Da, au fost fundatorii civilizației moderne... Acum aproximativ 2.000 de ani, în estul și centrul Europei au avut războaie cu un popor neînfricat, în cinstea  căruia însuși împăratul Traian a construit în Roma un mausoleu. Însuși marele împărat a spus că au câștigat datorită numărului, nu bunei organizări a acelei armate. Acea țară se numea DACIA. Noi suntem descendenții lor!!” „Ce înseamnă asta?”, m-a întrebat reporterul chilian... Înseamnă că astăzi, în această luptă, raportul de forțe este egal!”

Războinicii se pregătesc de luptă, mesajele  video din partea lui Paul Anton, Balint și Craioveanu lasă câteva șiroaie de lacrimi între jucători, ne-a relatat Radu Cerceja. Suntem mândri că apărăm tricolorul!

Începe lupta: Argentina atacă din primul minut, dar rămânem pe două linii în așteptare. Am mai avut semifinala, de dimineață, și băieții sunt obosiți. Timpul trece, Argentina trimite mingea de două ori în bară. Începe a doua repriză, Argentina marchează în primele minute. Jocul se echilibrează, pe bancă avem 4 luptători de elită pregătiți pentru asaltul final. Se pregătesc, în liniște, sărută steagul tricolor și se aruncă în luptă. Timpul trece, atacăm pe mare, uscat și aer, dar ei se apără bine. Mai sunt două minute.... fault pe partea stângă. Pletosu pregătește mingea și execută lovitura, tip Ilie Dumitrescu în ”94 cu Columbia. Mingea lovește ambele bare, dar refuză să intre. În învălmășeala creată, cu portarul nostru printre atacanți, mingea ajunge la Savu care, cu precizia unui jucător de biliard, o introduce în poartă. Stadionul înmărmurește, o liniște de mormânt apasă în tribună. Un copil, probabil fiul sau fiica unui jucător, strigă: GOOOL! Ceilalți copii din preajmă se alătură lui și strigă GOOL! Goool, România! Banca României sare în aer, a Argentinei rămâne mută! Jocul se reia, dar arbitrul fluieră finalul meciului. Penalty!!! Cătălin, Radu și Alex planifică executorii. Portarul și cei cinci jucători sunt buni prieteni cu regretatul Vasile! Știm că de acolo, de sus, ne va ajuta!

Dumnezeu ascunde soarele, a înțeles că l-a luat prea repede dintre noi și în toată măreția Lui îl lasă să ne ajute. România marchează tot, portarul Todirenchi între semifinală și finală devine noul erou! Fiecare are magazinul lui de vise... Noi ne-am îndeplinit misiunea!

Apusul soarelui ne găsește plângând de fericire, culoarea galbenă din cursul zilei se transformă acum în roșu aprins și se pregătește să dispară la orizont. Cu echipamentul echipei, albastru, se creează tricolorul, care strălucește la Madrid! România este noua campioană mondială a țărilor cu rezidenți în Spania!

 

LOTUL ROMÂNIEI:

Portari: NICUȘOR PORUMBELU, VASILE TODIRENCHI

Fundași: EDMOND VLAD, FLORIAN TUDORICĂ, CIPRIAN TĂBĂCARU, NICU NEAȚĂ, FLORIN DUMITRESCU,  OVIDIU CRIȘAN, COSTICĂ ȘTEFĂNESCU

Mijlocași: ALEX BOLOVAN (cpt.), DANIL TODEA, CHIORPEC MARIUS, GĂMAN MARIUS, DORIN SAVU, BACIU IOAN, ADRIAN MAITA

Atacanți: FLORINEL PLETOSU, ROBERT KISS, CIPRIAN SEVASTIAN

Accidentați: DAN TOMA, MIRCEA OPREA, COSMIN PREOTESCU, DANIEL MAGDAS, CLAUDIU CRĂCIUN, MARIN BOGHEAN, CĂTĂLIN PANĂ, DANIEL MOGOS

Corpul tehnic: CĂTĂ ONOFREI, RADU CERCEJA, ALEX BOLOVAN, CORNEL BELCHIUG, NELUȚU CÂRLAN, COSTICĂ ȘTEFĂNESCU

 

 

 

 

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: