Noi in Spania
 
alexandriongroup

Alegeri Parlamentare 2020. Ne putem înregistra ca alegători prin corespondență sau ca alegători la o secție de votare

zoom Alegeri Parlamentare 2020. Ne putem înregistra ca alegători prin corespondență sau ca alegători la o secție de votare

27 iulie 2020

Ambasada României în Spania ne-a transmis un comunicat privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul României în cursul acestui an (data organizării urmează să fie stabilită), precum și posibilitatea înregistrării pe platforma www.votstrainatate.ro ca alegător prin corespondență.

„Reamintim cetățenilor români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, că în acest an vor avea loc Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, urmând ca data exactă a organizării scrutinului să fie decisă de autoritățile din România în perioada următoare.

La fel ca la scrutinul din noiembrie 2019, cei care doresc să își exercite dreptul la vot se pot înregistra ca alegători prin corespondență sau alegători la o secție de votare pe platforma www.votstrainatate.ro, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă.

În contextul epidemiei de Covid-19, alegeți să vă protejați și să eliminați orice risc de expunere la contaminare. Intrați pe https://www.votstrainatate.ro/VotCorespondenta și optați pentru votul prin corespondență. Aveți nevoie de următoarele documente:

- copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;

- o copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în străinătate, eliberat de autoritățile străine;

Lista documentelor care atestă reședința în străinătate poate fi consultată accesând https://bit.ly/2Bx7MhA”, scrie în comunicatul Ambasadei noastre în Madrid.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: