Noi in Spania
 
alexandriongroup

Erori pe care unii lucrători pe cont propriu le fac fără să-și dea seama

zoom Erori pe care unii lucrători pe cont propriu le fac fără să-și dea seama

5 septembrie 2019

Consilierul delegat al Ilustrului Colegiu Oficial al Administratorilor din Madrid, Julio Gómez, ne-a informat, prin Autónomosyemprendedor.es, cu privire la unele greșeli pe care le fac mulți lucrători pe cont propriu în administrarea activității lor. Gómez a vorbit și despre câteva dificultăți cu care se confruntă cei care sunt autónomos.      

Julio Gómez, care în luna iulie a susținut discursul de încheiere a Cursului de Vară al Universității Complutense din Madrid – organizat în colaborare cu Federația Națională a Lucrătorilor pe Cont Propriu și Ilustrul Colegiu Oficial al Administratorilor din Madrid – a afirmat că Spania este una dintre țările din Uniunea Europeană unde este cel mai greu să înființezi o firmă. După părerea sa, pentru demararea unei activități trebuie „să se realizeze o multitudine de formalități în relație cu Statul, autoritățile regionale, primăriile etc., care îngreunează înființarea unei firme”. 

În plus, și conform raportului Doing Business 2019, pe care în fiecare an îl publică Banca Mondială și în care această instituție analizează procesul de înființare a firmelor la nivel mondial, Spania ocupă locul 30, între cele 190 de țări ce apar în Ease of doing business ranking, o listă de facilități pentru a face afaceri. În fața sa sunt țări precum Azerbaidjan (locul 25), Malaezia (15), Statele Unite ale Americii (8), Noua Zeelandă (1).        

Sfaturile pe care le dă un administrator unui autónomo   

Consilierul delegat al Ilustrului Colegiu Oficial al Administratorilor din Madrid le oferă lucrătorilor pe cont propriu o serie de sfaturi pentru desfășurarea activității:

- să nu contracteze minimumul în asigurări private

„Am văzut o mulțime de cazuri în care a apărut un accident sau o problemă în afacere, iar lucrătorul pe cont propriu avea o asigurare minimă contractată, ce nu acoperea nimic”, a spus Gómez. Plătirea unei sume minime pentru o asigurare îi lasă descoperiți pe autónomos în situații foarte complexe.

Iată un exemplu: „Un incendiu. Lucrătorul pe cont propriu are asigurat biroul, dar ce se întâmplă cu toată perioada de timp în care nu poate munci în birou? Dacă nu poate intra să lucreze, nu are instrumentele pentru exercitarea activității, nu poate să își desfășoare activitatea”.

Julio Gómez recomandă să ai afacerea asigurată pentru orice risc – incendiu, accident, inundații etc. – și „să ai acoperite și situațiile neprevăzute (contingencias) care te împiedică să lucrezi, inclusiv perioada de inactivitate”.

- să nu ai grijă la început de activitate 

Una dintre problemele identificate de Gómez în legătură cu lucrătorii pe cont propriu este că Administrația nu are încredere în ei. „În Spania există părerea că lucrătorul pe cont propriu sau firma nu își respectă obligațiile. Fiscul, de exemplu, consideră că multe afaceri mici, în care se lucrează prin sistemul de module, pot frauda”. De aceea le recomandă lucrătorilor pe cont propriu să își îngrijească bine contabilitatea mai ales la începutul activității, „deoarece inspecțiile sunt frecvente”.

- facturi și întârzierea efectuării plăților  

Neplata facturilor a ajuns să fie o adevărată problemă pentru lucrătorii pe cont propriu. Deși există o Ley de Morosidad, ce stabilește că Administrația ar trebui să plătească în mai puțin de 30 de zile, iar firmele, în cel mult 60, „realitatea este că marea majoritate nu respectă perioadele de plată”, a spus  specialistul. Recomandarea sa pentru toți lucrătorii pe cont propriu și cei cu mici afaceri care se confruntă cu o situație de neplată a unei facturi este să încerce să ajungă la un acord. „Când vezi că nu pot să îți plătească ce îți datorează, o opțiune este să reduci factura, pentru a încerca să încasezi măcar o parte din banii pentru munca ta. Un proces poate dura ani de zile… Este recomandabil și să se ajungă la un acord cu firma, pentru o amânare a plății”. 

- să nu profiți de oportunitatea de a munci pentru Stat

În ciuda problemelor în ceea ce privește plata facturilor din partea Administrației, Gómez îi sfătuiește pe lucrătorii pe cont propriu să țină cont de posibilitatea de a colabora cu Statul. „Înainte lucrătorii pe cont propriu nu puteau să aibă acces la contracte publice. Însă acum, ca urmare a noii Legi a contractelor publice, li s-a facilitat accesul”, a spus. Totuși, a recunoscut că aceste contracte implică un proces birocratic extins.

A informat că, în principal, Administrația cere să se îndeplinească două condiții: ca lucrătorul pe cont propriu să dovedească faptul că are cunoștințele tehnice pentru realizarea activității și să fie solvent pentru a o desfășura.     

- să crezi că toți lucrătorii tăi sunt autónomos   

„O greșeală frecventă pe care o fac lucrătorii pe cont propriu cu care colaborez se află în gestionarea resurselor umane”, a atras atenția Gómez. Aceștia nu își dau seama că persoana angajată este un colaborator în afacere, căruia nu i se poate cere să muncească la fel cum o face lucrătorul pe cont propriu. „Nu îi poți pune un orar maraton. Mulți autónomos se gândesc că toți angajații lor sunt lucrători pe cont propriu, la fel ca ei”, a declarat administratorul.       

Este o greșeală frecventă, ce îi afectează pe autónomos empleadores, deoarece lucrătorii lor cer să se respecte un orar sau să se plătească o compensație economică în cazul în care se fac ore extraordinare. Gómez spune că, în general, cei angajați de un autónomo sunt cunoștințe sau prieteni. La început, lucrătorii acceptă să muncească multe ore sau să fie sunați la orice oră, gândindu-se că este ceva punctual. Însă ajung să ceară să li se plătească toată munca extra pe care o fac. 

- erori în deschiderea unui local  

Pentru deschiderea unei afaceri la stradă este necesar să ai o serie de licențe (de apertura, de actividad etc.), pe care le acordă primăriile. Lucrătorul pe cont propriu trebuie să prezinte un proiect cu privire la aspectul pe care îl va avea localul, iar acesta trebuie să se bazeze pe un studiu. „În această privință, lucrătorii pe cont propriu cheltuiesc mai mult decât ar trebui, pentru că îi solicită unui arhitect să le facă planurile proiectului, neștiind că Primăria îi ajută gratuit în acest sens”, a semnalat administratorul. 

În ceea ce privește licența de deschidere a localurilor, Gómez a afirmat că Declaración Responsable – cunoscută și drept licență expres – nu funcționează. Este un document prin care lucrătorul pe cont propriu care vrea să își deschidă o afacere dovedește că îndeplinește toate condițiile cerute de Primărie. Însă Gómez spune că „în foarte puține ocazii se poate deschide o afacere cu o declarație responsabilă”.  

O altă eroare despre care a vorbit administratorul în ceea ce privește deschiderea unei afaceri este că întreprinzătorii nu studiază bine toate posibilitățile, un simplu detaliu de care inițial nu s-a ținut seama putând să urce costul final al proiectului.    

A dat un exemplu personal, când a vrut să deschidă un birou. Dacă ar fi făcut-o în calitate de consilier juridic, ar fi trebuit să plătească 2.000 de euro pentru licență; însă ca avocat a plătit doar 1.000 de euro. „Pe scurt, trebuie să analizezi foarte bine toate opțiunile înainte de a te decide”. 

- erori de planificare a afacerii și a vieții de familie

Planificarea afacerii fără să ții cont de viața de familie este una dintre primele greșeli pe care, consideră consilierul delegat al Ilustrului Colegiu Oficial al Administratorilor din Madrid, obișnuiesc să le facă lucrătorii pe cont propriu când încep să muncească în calitate de autónomos.  „Nimeni nu se gândește la echilibrul între familie și muncă atunci când vrea să se facă autónomo. Nu își planifică orarul pentru munca pe cont propriu adaptându-l la nevoile cotidiene ale familiei”, a atras atenția, fapt care îi împiedică să ajungă la unele reuniuni. Gómez a spus că mulți autónomos vin la biroul său „agitați pentru că nu pot să ajungă peste tot la timp”.   

O altă greșeală de planificare despre care i-au vorbit lucrătorii pe cont propriu are legătură cu căutarea de clienți. „Mulți lucrători cheltuiesc bani pe călătorii și convorbiri telefonice pentru a realiza un singur serviciu unui client, fără să calculeze costul”, a atras atenția Julio Gómez. Este bine să se facă un bilanț prealabil al costurilor, atât în ceea ce privește banii, cât și timpul, înainte de a se accepta comanda.    

Consilierul delegat al Ilustrului Colegiu Oficial al Administratorilor din Madrid a asigurat că senzația că „nu ai timp să faci lucrurile bine și că nu ajungi peste tot unde ai treabă se transformă în multe cazuri în amărăciune. Dacă acest nivel de stres s-ar transfera celor angajați, nu ar mai munci nimeni în Spania”.       

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: