Noi in Spania
 
alexandriongroup

Nici un puente nu va fi la nivel național în 2020

zoom Nici un puente nu va fi la nivel național în 2020

19 septembrie 2019

Calendarul cu zile libere din 2020 nu cuprinde nici un puente în Spania prin sistemul de acumulare de zile libere la sfârșitul de săptămână. Vor fi doar patru sfârșituri de săptămână lungi, deoarece 6 ianuarie și 12 octombrie cad într-o zi de luni, iar 1 mai și 25 decembrie, vineri.    

După cum a informat Confidencial Digital, de la surse apropiate Ministerului Muncii, Guvernul a închis practic calendarul cu zile libere pentru 2020, acesta urmând să fie publicat în următoarele săptămâni.      

Nu va încorpora polemica reformă a zilelor de sărbătoare, dar a stabilit o distribuire a zilelor de sărbătoare astfel încât să nu poată fi unite cu sfârșitul de săptămână.

Confidencial Digital a informat că anul viitor vor fi, în total, opt zile de sărbătoare comune în toată Spania: Anul Nou, Reyes, Viernes Santo (10 aprilie), 1 Mai, 15 august, 12 Octombrie, 8 decembrie și ziua de Crăciun.  

Este unul dintre cele mai mici numere permise de calendar, iar acest lucru se întâmplă pentru că alte două sărbători comune, 1 noiembrie și Día de la Constitución, cad duminica. Când se întâmplă ca o sărbătoare să cadă duminica, comunitățile autonome pot deplasa sărbătorirea în ziua de luni ce urmează. Acest lucru se va întâmpla în multe comunități autonome pe 2 noiembrie și 7 decembrie 2020. Cum Día de Todos los Santos și 6 decembrie se sărbătoresc într-o zi de duminică anul viitor, unele comunități vor opta pentru prelungirea cu o zi a sfârșitului de săptămână.  

La fel va fi în două zile din Semana Santa, Jueves Santo și Lunes de Pascua. În general, în această perioadă se unesc patru zile de sărbătoare, deși nu în toată Spania odată.

În 2020,  în Cataluña și Valencia va fi sărbătoare de vineri, 10 aprilie, până luni, 13 aprilie; în Andalucía, Aragón, Asturias, Canarias, Castilla y León, Extremadura, Galicia, Madrid, Murcia, Ceuta și Melilla va fi de joi, 9 aprilie, până duminică, 12; în Baleares, Cantabria, Castilla-La Mancha, Navarra, País Vasco șo La Rioja, de joi, 9, până luni, 13.    

Pe de altă parte, unele comunități autonome vor alege să folosească zile de sărbătoare care cad la sfârșit de săptămână mutându-le în zile semnificative pentru regiune, chiar dacă în alți ani acea zi nu a fost festivo. Este cazul regiunilor Cataluña și Comunidad Valenciana, cu 24 iunie, festivitatea San Juan, tradițională zi de sărbătorire în Alicante. Sau cu ziua San José, 19 martie, care în 2020 va fi festivo en Castilla-La Mancha.  

La cele 12 festivos la nivel național și de regiune autonomă, fiecare municipiu poate declara alte două festivos în decursul anului.    

Chiar dacă nu se va putea organiza nici un puente pentru toată Spania, vor fi posibile până la patru sfârșituri de săptămână lungi. Vor fi legate de 6 ianuarie și 12 octombrie, care vor fi zile de luni libere în toată țara. La fel va fi cu 1 mai și ziua de Crăciun, deoarece cad vineri.   

Vor fi regiuni care vor putea să organizeze puentes deoarece au sărbători care cad marți sau joi.  

În Comunidad Valenciana se vor putea sărbători Fallas fără să se piardă multe zile de muncă, deoarece 19 martie cade miercuri. Nici în Madrid nu ne vom putea bucura de o minivacanță, profitând de 1 și 2 mai, pentru că sunt vineri și sâmbătă.

Spania este una dintre țările cu cele mai multe zile nelucrătoare din Europe, 14 festivos pe an. Sunt zece sărbători la nivel național; două, la nivel de comunități autonome, și două locale. Depășește Austria (13), Germania (12), Belgia, Italia și Franța (11 fiecare), Marea Britanie și Irlanda (9) și Olanda (8).

     

       

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: