Noi in Spania
 

Simona Halep și Horia Tecău, ași la turneul WTA de la Madrid

zoom Simona Halep și Horia Tecău, ași la turneul WTA de la Madrid

12 mai 2016

Jucătorii de tenis Simona Halep și Horia Tecău au înregistrat rezultate extrem de bune la Mutua Madrid Open, competiția al cărei proprietar este Ion Țiriac. Turneul a avut loc în perioada 29 aprilie-8 mai.  

Simona Halep, ocupanta locului şapte în clasamentul WTA, a câştigat, pe 7 mai, scor 6-2, 6-4, meciul jucat în finala turneului WTA de la Madrid cu Dominika Cibulkova (Slovacia, 38 WTA) şi a câştigat primul trofeu din acest an şi al 12-lea al carierei.

Halep a recunoscut la finalul meciului disputat împotriva sportivei din Slovacia că nu se aştepta să ajungă în finală după parcursul avut în 2016.

„Nu mă aşteptam înainte de a ajunge aici că voi câştiga titlul, dar după prima săptămână de antrenamente cu Darren, după multe ore petrecute pe teren, am simţit că am şansa mea. Zi după zi am jucat tot mai bine, iar asta m-a ajutat să cresc din punct de vedere mental, să am mai multă încredere. M-am simţit grozav. Nici vorbă de accidentare sau aşa ceva, totul a fost OK. De asta poate am putut câştiga aproape toate meciurile în două”, a precizat Simona Halep, conform wta.com

După victoria de la Madrid, Simona Halep va urca pe locul 5 în clasamentul WTA şi pe locul 6 în clasamentul Road to Singapore, clasament ce stabileşte sportivele calificate la Turneul Campioanelor.

Halep consideră că „e normal ca jucătoarele clasate în top 20 sau top 30 să vrea să bată jucătoarele din top 10”. „Am fost în poziţia aceasta şi cunosc sentimentul. Dar, acum sunt obişnuit cu el. Nu-mi pasă cu cine joc, nu mă mai gândesc la clasament”, a adăugat Simona Halep.

Pentru victoria de la Madrid Open, Simona Halep obține un cec de 912.900 euro şi 1.000 de puncte WTA.

Perechea formată din românul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a câştigat, duminica trecută, finala probei de dublu de la Madrid Open, scor 6-4, 7-6, împotriva cuplului format din românul Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

Perechile Jean Julian Rojer/Horia Tecău şi Florin Mergea/Rohan Bopanna s-au aflat la prima întâlnire directă după finala disputată la Turneul Campionilor, câştigată de Tecău şi Rojer.

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au primit un cec de 282.720 euro şi 1.000 de puncte ATP, acesta fiind primul trofeu din acest an pentru perechea româno-olandeză.

Tenismenul Horia Tecău se află, de pe 9 mai, pe locul 3 în clasamentul mondial ATP la dublu, în timp ce Florin Mergea a coborât o poziţie, până pe locul 14, după rezultatele înregistrate în cadrul turneului de Masters Series de la Madrid.

Turneul WTA de la Madrid este dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: