Noi in Spania
 

CFR Cluj a câştigat Cupa României la fotbal

zoom CFR Cluj a câştigat Cupa României la fotbal

26 mai 2016

CFR Cluj a câştigat, pe 17 mai, Cupa României, după ce a învins pe Dinamo Bucureşti cu 7-6 în urma loviturilor de departajare, într-o partidă disputată pe Arena Naţională. În timpul regulamentar, scorul a fost 2-2. Dinamo a ratat de la 11 metri prin Dorin Rotariu.

Au marcat în timp regulamentar: Gnohere 23', Bicfalvi '36 / Juan Carlos Ruiz 47', Cristian López 89'. Au înscris din lovituri de departajare: Bicfalvi, Gnohere, Anton, Lazăr / Cristian López, Tiago Lopes, Beleck, Petrucci. Singurul fotbalist care a ratat la loviturile de departajare a fost Dorin Rotariu.

Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, l-a felicitat pe Dorin Rotariu fiindcă a avut curajul să bată lovitura de departajare.

„Au ratat jucători mai mari, aici e vorba de experienţă. Toţi am fost afectaţi, nu a fost un motiv că Rotariu a fost afectat. Noi o săptămână ne-am antrenat şi nu ne-am antrenat. Este lipsă de experienţă. Noi am analizat evoluţia lui Marc la penalty-uri. Îl felicit pe Rotariu că a vrut să bată, au fost alţii care nu au vrut să execute loviturile de departajare”, a declarat antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic.

Iuliu Mureşan, preşedintele echipei CFR Cluj, a declarat, după câştigarea Cupei României de către formaţia clujeană, că acest trofeu este un pansament moral şi financiar pe final de sezon.

„Din multe puncte de vedere, a fost un meci special. Mai ales ţinând cont de moartea lui Ekeng. Sunt invidios pe Dinamo că au o asemenea galerie, dar îi felicit pentru asta. Mi-a adus aminte de meciurile mari din Liga Campionilor. Ca joc, nu cred că Dinamo a fost peste noi. În repriza a doua, am dat gol repede şi asta ne-a ajutat. La penalty-uri, eram siguri că vom câştiga, pentru că băieţii exersează mult astfel de faze. Este un pansament moral pe acest final de sezon. Sigur, vor veni şi nişte bani, trebuie să ţinem cont că ne autofinanţăm în acest moment”, a declarat Iuliu Mureşan.

Preşedintele echipei clujene a precizat că acest trofeu reprezintă şi un omagiu pentru fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, decedat: „Ne vom ţine de promisiune, vom trimite o replică a trofeului în Camerun. Patrick Ekeng merită să aibă această Cupă pe mormântul lui. Vom rezolva detaliile tehnice cu Federaţia Romana de Fotbal, am înțeles că nu este transmisibil trofeul, dar vom trimite o copie sau o replică în miniatură”.

Antrenorul lui CFR Cluj, Antonio Conceicao, a declarat după meci: „Sunt foarte fericit că am câştigat această Cupă. Băieţii au fost foarte buni, au dat dovadă de caracter, s-au luptat, au revenit de la 0-2. Trebuie să avem în vedere şi galeria impresionantă a lui Dinamo. Le-am zis la pauză că e important să reuşească să marcheze repede un gol. Să nu se gândească la scor, ci să rămână foarte concentraţi. Ei au intrat în teren, au dat totul şi am reuşit să câştigăm trofeul”.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: