Noi in Spania
 

Ciprian Marica şi-a anunţat retragerea din activitate, la 31 de ani

zoom Ciprian Marica şi-a anunţat retragerea din activitate, la 31 de ani

3 noiembrie 2016

Atacantul român Ciprian Marica şi-a anunţat retragerea din activitate, pe 31 octombrie, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook. Fostul internaţional a împlinit 31 de ani la începutul lunii octombrie.

„Nu am cuvinte, nu îmi ajung pentru câte emoţii am. Mulţumesc pentru că pot să te iubesc, România! Mulţumesc fotbalului pentru tot ce mi-a dat! Vă mulţumesc vouă (n.r. – fanilor) pentru tot ce mi-aţi transmis, pentru aprecierile şi încurajările voastre. Chiar şi când m-aţi certat, aţi dat sens carierei mele de sportiv! De reprezentant al României!

Am fost mereu deschis faţă de voi, dar nu mi-e uşor să anunţ asta: starea mea fizică nu îmi mai permite să fac lucrurile la acelaşi nivel aşa cum meritaţi voi. Aşa că pun punct aici carierei mele de fotbalist. Voi rămâne cel mai mare fan al României, al echipelor la care am jucat, voi fi mereu unul dintre voi. Vreau să le mulţumesc pentru tot antrenorilor, coechipierilor, managerilor care au contribuit la formarea mea ca sportiv”, a scris Ciprian Marica, printre altele, pe pagina personală de Facebook.

Ciprian Marica vrea să îşi petreacă mai mult timp alături de familie şi să se dedice fundaţiei sale.

„În viitorul apropiat, mi-am propus să mă dedic mai mult familiei şi Fundaţiei Ciprian Marica. Am fost prea mult timp departe de cei dragi. Am de recuperat. Ai mei m-au aşteptat cuminţi şi răbdători să mă întorc acasă. Până aici, voi m-aţi ajutat să înving singurătatea, înstrăinarea! Aţi fost cea de-a doua mea casă, a doua mea familie. Şi ai mei au înţeles asta!

Vă mulţumesc tuturor si fiecăruia în parte. Vă aştept pe stadion, ne vedem în tribune, pe stradă, în faţa televizorului, ne vedem oriunde ne cheamă fotbalul pe care-l iubim! Ne vedem acasă! Abia aştept!”, a mai scris Marica.

Născut la 2 octombrie 1985, Marica şi-a început cariera la Dinamo Bucureşti, echipă la care a evoluat, la nivel profesionist, între 2001 şi 2004, înainte să se transfere la Şahtior Doneţk (2004-2007), de unde a făcut apoi pasul către Bundesliga, la VfB Stuttgart, unde a jucat în perioada 2007-2011. El a evoluat ulterior la Schalke 04 (2011-2013), Getafe (2013-2014), Konyaspor (2014-2015), precum şi la Steaua Bucureşti, în 2016.

A strâns 72 de selecţii la echipa naţională, pentru care a marcat 25 de goluri. Este al cincilea în topul golgheterilor all-time, la egalitate cu Viorel Moldovan şi Ladislau Boloni.

Adrian Mutu, fostul său coechipier de la naţională, regretă această decizie, însă dezvăluie că fostul atacant vrea să candideze la preşedinţia Federației Române de Fotbal (FRF).

„Vreau să îl salut, am avut ani buni la echipa naţională. Sper să fie OK, am înţeles că are ceva probleme de sănătate. Îmi pare rău, păcat, dacă nu avea aceste probleme putea să mai joace. A fost un atacant foarte bun pentru noi, pentru echipa naţională, am dat şi multe goluri pentru echipa naţională.

Ar fi interesant să fie şi el în organigrama clubului Dinamo, dar am văzut că se duce mai mult la meciurile Stelei. El probabil are alte lucruri în cap, am înţeles că vrea să candideze la FRF, are o fundaţie. Îi doresc baftă la preşedinţia FRF, îl votez, îl susţin”, a declarat Adrian Mutu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Următoarele alegeri pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal vor avea loc în 2018.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: