Noi in Spania
 
alexandriongroup

Reperele acestui an pentru echipele naţionale de fotbal ale României

zoom Reperele acestui an pentru echipele naţionale de fotbal ale României

5 ianuarie 2017

O parte dintre echipele naţionale de fotbal ale României vor fi implicate în competiţii oficiale în anul 2017, iar Federaţia Română de Fotbal a trecut în revistă reperele pe care tricolorii şi tricolorele le vor avea în noul an.

Echipa naţională de seniori

România va încheia campania de calificare la Cupa Mondială – Rusia 2018. După disputarea meciurilor programate anul trecut, tricolorii se află pe locul 4 într-una dintre grupele din zona europeană a preliminariilor, la cinci puncte în urma Poloniei, liderul seriei, şi la două puncte în spatele Muntenegrului, formaţia de pe poziţia secundă.

Program: 26 martie: România-Danemarca; 10 iunie: Polonia-România; 1 septembrie: România-Armenia; 4 septembrie: Muntenegru-România; 5 octombrie: România-Kazahstan; 8 octombrie: Danemarca-România;

9-11/12-14 noiembrie: Posibile meciuri în play-off

Echipele care se clasează pe locul 1 în cele nouă grupe din zona UEFA se califică în turneul final, iar cele mai bune opt dintre formaţiile care se clasează pe locul 2 se califică în play-off. Cele patru echipe care câştigă duelurile din play-off se califică în turneul final.

Echipa naţională de tineret Under 21

Reprezentativa alcătuită din jucători născuţi începând cu 1 ianuarie 1996 va debuta în preliminariile Campionatului European pentru tineret Under 21 – Italia 2019. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 26 ianuarie.

Program: 20-28 martie: Posibile meciuri în faza grupelor;  5-13 iunie:  Posibile meciuri în faza grupelor; 28 august-5 septembrie: Posibile meciuri în faza grupelor; 2-10 octombrie: Posibile meciuri în faza grupelor; 6-14 noiembrie: Posibile meciuri în faza grupelor.

O parte dintre echipele care vor juca în turneul final se vor califica în Jocurile Olimpice de vară – Tokyo 2020.

Echipa naţională de juniori Under 19

Reprezentativa alcătuită din jucători născuţi începând cu 1 ianuarie 1999 va evolua în prima fază din preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018.

Program: 8 noiembrie: România-Grecia; 11 noiembrie: Rusia-România; 14 noiembrie: Gibraltar-România

Toate meciurile se joacă în Grecia.

Echipele care se clasează pe locurile 1 şi 2 în cele 13 grupe din prima fază se califică în ultima fază (turul de elită). Echipele care se clasează pe locul 1 în cele şapte grupe din turul de elită se califică în turneul final. O parte dintre echipele care joacă în turneul final se califică în Cupa Mondială pentru tineret Under 20 – 2019.

Echipa naţională de senioare

România va începe campania de calificare la Cupa Mondială – Franţa 2019. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 25 aprilie.

Program: 11-19 septembrie: Posibile meciuri în faza grupelor; 16-24 octombrie: Posibile meciuri în faza grupelor; 20-28 noiembrie 2017: Posibile meciuri în faza grupelor

O parte dintre echipele care vor reprezenta zona UEFA în turneul final se vor califica în Jocurile Olimpice de vară – Tokyo 2020.

Echipa naţională de junioare Under 19

Reprezentativa alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 1999 va evolua în prima fază din preliminariile Campionatului European pentru junioare Under 19 – Elveţia 2018.

Program: 8 septembrie: Slovacia-România; 11 septembrie: România-Lituania; 14 septembrie: România-Danemarca

Toate meciurile se joacă în Lituania.

Echipele care se clasează pe locurile 1 şi 2 în cele 12 grupe din prima fază se califică în ultima fază (turul de elită). Echipele care se clasează pe locul 1 şi cea mai bună dintre formaţiile care se clasează pe locul 2 în cele şase grupe din turul de elită se califică în turneul final.

Echipa naţională de junioare Under 17

Reprezentativa alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2001 va evolua în prima fază din preliminariile Campionatului European pentru junioare Under 17 – Lituania 2018.

Program: 24 septembrie: România-Grecia; 27 septembrie: Irlanda-România; 30 septembrie: Bosnia-Herţegovina-România

Toate meciurile se joacă în Bosnia-Herţegovina.

Echipele care se clasează pe locurile 1 şi 2 şi cea mai bună dintre formaţiile care se clasează pe locul 3 în cele 11 grupe din prima fază se califică în ultima fază (turul de elită). Echipele care se clasează pe locul 1 şi cea mai bună dintre formaţiile care se clasează pe locul 2 în cele şase grupe din turul de elită se califică în turneul final. Cele mai bune trei dintre echipele care joacă în turneul final se califică în Cupa Mondială pentru junioare Under 17 – Uruguay 2018.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: