Noi in Spania
 
alexandriongroup

Florin Andone a marcat cel mai rapid gol din campionatul Spaniei

Florin Andone a marcat cel mai rapid gol din campionatul Spaniei

22 ianuarie 2015

Atacantul Florin Andone a marcat pentru Córdoba în secunda 10 a meciului cu Eibar, din etapa a XIX-a a campionatului Spaniei, acesta fiind cel mai rapid gol din actuala ediţie din Primera Division, a anunţat cotidianul As.

Florin Andone a intrat în istoria Primera Division, după ce a marcat la doar 9 secunde de la primul fluier al arbitrului, în meciul de vineri dintre Cordoba şi Eibar, scor 1-1. Românul a reuşit al patrulea cel mai rapid gol din istoria campionatului spaniol, fiind la doar 1,7 secunde de recordul absolut, deţinut de Joseba Llorente, care a marcat pentru Valladolid după doar 7,3 secunde în meciul contra lui Espanyol, din 20 ianuarie 2008.

Atacantul Florin Andone a declarat, vinerea trecută, după ce a marcat golul echipei Cordoba în meciul cu Eibar, scor 1-1, din etapa a XIX-a a campionatului Spaniei, că se bucură pentru reuşita sa, însă este dezamăgit că echipa sa nu a reuşit să câştige.

„Sunt puţin dezamăgit, echipa a făcut treabă bună, mai ales în prima repriză şi este păcat că nu am câştigat. Însă important este că acumulăm puncte şi cred că se vede că de fiecare dată jucăm tot mai bine. Mă bucur că am marcat, dar eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine, mi-ar fi plăcut să nu marchez şi echipa să câştige. Sunt mulţumit că am încrederea antrenorului şi sper să joc cât mai mult”, a declarat Andone. 

Efectul Florin a fost anulat de Eibar este titlul cu care cotidianul spaniol As a ales să deschidă articolul despre meciul de pe 16 ianuarie dintre Cordoba şi Eibar, încheiat nedecis, scor 1-1. Asta după ce gazdele preluaseră conducerea încă din secunda 9, în urma unei gafe imense din partea defensivei adverse. Marcator? Românul Florin Andone (21 de ani), care a reluat calm din careu, păcălindu-l pe goalkeeper-ul advers, după ce preluase excelent un balon pasat de Fede Cartabia! A fost cel mai rapid gol din acest sezon al Primera Division şi al patrulea din întreaga istorie a La Liga. La doar 1,7 secunde de recordul absolut, reuşit de Joseba Llorente, bascul marcând pentru Valladolid după 7,3 secunde de la startul partidei cu Espanyol, în ianuarie 2008. Mai rapizi decât Andone au fost doar Llorente, fostul jucător al Barcelonei, Seydou Keita (7,6 secunde) şi brazilianul Dario Silva (8,2 secunde)!

Forma excelentă a românului de 21 de ani nu a fost trecută cu vederea de presa spaniolă. Pentru că în cele trei meciuri jucate până acum în Primera, Andone a reuşit două goluri şi o pasă decisivă, aducând echipei sale şapte puncte din nouă posibile, cea mai bună perioadă a Cordobei în acest sezon. Dacă As a scris despre  „Efectul Andone”, notând că „există un om pentru fiecare loc şi pentru fiecare moment. Iar pentru Cordoba, acest om este Florin Andone. După ce a emigrat în Spania, la Castellón, alături de familia sa, şi a trecut pe la Vinaroz, Villarreal şi Atletico Baleares, Andone a ajuns la Córdoba, ca o promisiune pentru echipa secundă. Dar Miroslav Djukic, antrenorul echipei mari, era disperat şi l-a adus la prima echipă acum o lună. Iar Andone şi-a preluat locul de titular cu forţa unui uragan, marcând două goluri şi jumătate”.

Elogiile pentru Andone nu s-au oprit aici. Florin, rapidul  este titlul pe care l-a dat cotidianul catalan Sport, în timp ce Marca l-a notat pe Andone cu 6,5, a doua cea mai bună notă din lotul Cordobei, după cea a algerianului Nabil Ghilas, care a primit 7. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: