Noi in Spania
 

CS Universitatea Craiova consideră că deține palmaresul din perioada 1948-1992

CS Universitatea Craiova consideră că deține palmaresul din perioada 1948-1992

26 februarie 2015

Clubul Sportiv Universitatea Craiova nu a pierdut nici un proces legat de palmares și cu atât mai puțin palmaresul în sine, potrivit unui comunicat dat publicității, pe 23 februarie, de clubul de fotbal din Bănie.

„În acțiunea introdusă la Tribunalul Dolj prin care Clubul Sportiv Universitatea Craiova cerea să se constate că palmaresul cuprins între perioada 1948-1992 îi aparține de drept, instanța a decis să respingă cererea fără a motiva această hotărâre până în prezent. Motivul pentru care noi credem că s-a luat această hotărâre este că instanța a decis că nu are calitatea de a judeca această cerere, palmaresul fiind o stare de fapt și nu de drept”, precizează comunicatul.

Părțile în dosar au fost Clubul Sportiv Universitatea Craiova de drept public, înființat în 1948, și Fotbal Club U Craiova SA, societate înființată în 2002, aflată în faliment, reprezentată de lichidatorul judiciar. Nici o altă entitate, persoană juridică sau fizică, nu a considerat că are calitate în acest proces și nu s-a opus cererii clubului din Bănie, menționează sursa.

„Practic instanța spune că nu are calitatea de a constata o stare de fapt și că dacă cineva ne contestă palmaresul trebuie să se adreseze instanței. Bănuim însă că nimeni nu o va face, știind că șansele de a câștiga sunt zero”, subliniază clubul craiovean din Liga 1.

Acum există o soluție a Înaltei Curți de Casație și Justiție ce a dat dreptate unui Club Sportiv într-o speță similară cu a noastră, afirmă gruparea craioveană, cu referire la decizia ÎCCJ în cazul mărcii Steaua, în care CSA Steaua a primit câștig de cauză în disputa cu FC Steaua.

„Nu trebuie să confundăm Clubul Sportiv U Craiova SA, societate ce este într-adevăr înființată în 2013 și care asigură finanțarea și administrarea echipei de fotbal 'Universitatea Craiova', cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova de drept public, înființat în anul 1948. Între cele două este un parteneriat identic cu cel făcut în anul 1994 când Asociația Sportivă 'Fotbal Club Universitatea Craiova' administra și finanța echipa de fotbal Universitatea Craiova. Un parteneriat identic cu cel între Clubul Sportiv Dinamo București și SC Dinamo 1948 SA, înființată în 2001, identic cu cel între Clubul Sportiv al Armatei Steaua și SC FC Steaua București, societate înființată în 2003, cu cel între Petrolul Ploiești și Fotbal Club Petrolul SA, societate înființată în 1999. La fel, societatea ce administrează Rapid București, respectiv SC Fotbal Club Rapid SA, înființată în 2006”, se mai arată în comunicat.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: