Noi in Spania
 
alexandriongroup

Investiţie de 17 milioane de euro la Brăila

zoom Investiţie de 17 milioane de euro la Brăila

23 mai 2019

O companie din China a fost inaugurată la Brăila, în urma unei investiţii de 17 milioane de euro, compania urmând a angaja, în prima fază, 200 de persoane, a informat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Fabrica va produce corpuri de iluminat. Compania Glorious Lighting plănuieşte să mai investească, în următorii 5 ani, 15 milioane de euro şi să ajungă la un număr de 800 de angajaţi.

Odată cu finalizarea fabricii, Brăila devine, de asemenea, locaţia centrului european pentru producţie, dar şi hub-ul companiei pentru operaţiuni în alte regiuni ale Europei.

Grupul Liting Universal a primit, în anul 2017, de la statul român, un ajutor de 1,3 milioane de euro pentru fabrica deschisă la Brăila pe locul fostului Centru Comercial Armonia, specializată în producţia de lămpi, veioze şi alte produse electrice de iluminat locuinţe, în special bazate pe tehnologie LED.

Întreaga linie de producţie a grupului investiţional vizează atât partenerii acestuia din România, cât şi restul Europei.

În prezent, fabrica are aproximativ 110 angajaţi. Investitorii beneficiază de o serie de facilităţi din partea autorităţilor locale: începerea procedurilor pentru acordarea statutului de parc industrial (care presupune o serie de facilităţi fiscale inclusiv la plata impozitelor locale), reabilitarea unor drumuri de acces, sprijin pentru transportul angajaţilor, suport în relaţiile cu furnizorii de utilităţi.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: